vzw Sporen rekent op Auxilia

Multifunctioneel centrum Traject begeleidt 19 gezinnen en 8 jongeren in een leefgroep. De begeleiders doen er alles, van leefgroep- en nachtdienst tot context- en huiswerkbegeleiding. Door hun drukke schema’s kunnen ze bij dat laatste regelmatig wat hulp gebruiken. Daarvoor rekenen ze op Auxilia.

Kurt Claeys, leefgroepbegeleider: “De nood aan vrijwilligers hangt samen met hoe onze leefgroep is samengesteld en met wat wij zelf kunnen bieden. Wij kunnen bijvoorbeeld wel de leerstof wiskunde tot het derde middelbaar geven, maar daarna wordt het voor ons te moeilijk. Dan bellen we naar Auxilia.”

“We moeten nooit lang wachten op een vrijwilliger, en onze ervaringen waren tot nu toe altijd positief. Het zijn zeer gemotiveerde mensen die gemakkelijk de weg naar ons vinden. De achtergrond van de jongere maakt hen niet uit. Ze zijn zeer open-minded.”

“Voor onze jongeren is het belangrijk dat de begeleiding vrijblijvend is. Als ze het gevoel hebben dat het weer iets extra is dat ze moeten doen, haken ze af. De vraag moet van hen komen, anders zal het niet werken. Momenteel hebben we bijvoorbeeld één jongere die begeleiding krijgt voor Frans. Hij heeft met zijn Auxilia-vrijwilliger Emmanuel de afspraak dat ze enkel afspreken als er vragen zijn. Maar Emmanuel doet niet alleen begeleiding, hij geeft ook advies. Zo zag hij dat de studierichting van de jongere te hoog gegrepen was, en gingen we samen op zoek naar een meer geschikte richting.”

Auxilia-vrijwilligers zijn zeer gemotiveerde mensen die echte leerkansen scheppen.

Zin om vrijwilliger te worden? 

Meer informatie

“Het zijn zeer gemotiveerde mensen die gemakkelijk de weg naar ons vinden.”

Contacteer ons