Luc

63 jaar – Regio Mechelen
Vrijwilliger sinds 2017

Luc: “Een jaar of vijf geleden ben ik halftijds gaan werken. Ik wou die vrijgekomen tijd nuttig invullen. Vroeger was ik actief in het jeugdwerk, bij de scouts en op jeugdkampen. Het kriebelde om daar terug iets mee te doen.

Meestal help ik leerlingen die moeite hebben met een bepaald vak bij hun huiswerk. De afgelopen jaren heb ik verschillende leerlingen begeleid, waaronder enkele Syrische jongens en meisjes. Nu begeleid ik Helena en Ben uit het vierde leerjaar, op vraag van de Gemeenteschool van Bonheiden. Die bevindt zich op amper 2 minuten van mijn huis. De begeleiding gaat dan ook op school door, op woensdagmiddag.”

Helena: “Ik vind het niet erg om na schooltijd hier te blijven. Hier mag ik mijn huiswerk aan het bord maken, dat is veel leuker dan gewoon thuis.”

Luc: “In de klas heb ik heel wat materiaal ter beschikking. Er is een leeshoek en speelhoekjes. Dat is het voordeel van op school bijles te geven. Ik spreek meester Wim, de leraar van Helena en Ben, elke week. Zo kan ik telkens vragen wat ze nodig hebben. Via Auxilia kom ik in contact met andere vrijwilligers. Af en toe is er een vergadering waarbij we ervaringen en didactische tips uitwisselen.”

“Helena en Ben maken het soms heel druk, maar dat vind ik niet erg. Hun enthousiasme geeft me veel voldoening. Ik ga in het algemeen graag om met kinderen en jongeren. Je vormt mee de basis voor de toekomst. Niet iedereen heeft het thuis echt gemakkelijk. Ik help mee in de opvoeding waar ouders dat nodig hebben door allerlei omstandigheden. Het is fijn om dat te kunnen aanvullen.”

“Niet iedereen heeft het thuis gemakkelijk. Ik vul aan waar ouders dat nodig hebben.”

Zin om vrijwilliger te worden?

Ontdek of dit iets voor jou is.

Word vrijwilliger

Nieuwsgierig naar onze visie?

Ontdek wat ons drijft.

Over ons